DE SKINCARE TIP VOOR ELK HUIDTYPE!

Heb je ooit gehoord van Double cleansing? Double cleansing is letterlijk het dubbel reinigen van je huid. In feite is Double cleansing de fundering van je huidverzorgingspiramide, ongeacht welk huidtype je hebt. Het is eigenlijk super makkelijk en het kost je maar een minuutje extra!

De eerste stap: het losweken van make-up, vuil en oliën

De eerste stap in je reiniging is er om make-up, vuil en oliën van je huid los te weken, zodat je met de tweede reiniging al dit vuil daadwerkelijk van je huid af zal spoelen. Gebruik voor de eerste stap in je reiniging je favoriete reiniger geschikt voor jouw huidtype. Deze eerste stap is extra belangrijk voor de vettere huidtypes, omdat deze huid meer talg produceert. Dubbele reiniging is ook een absolute must als je foundation draagt. Tijdens de eerste reiniging verwijder je namelijk het oppervlakkige “vuil”, zodat de tweede reiniging goed zijn werk kan doen direct op je huid!

De tweede stap – spoel het weg

Tijdens de tweede reiniging kan je reiniger zijn werk echt op (en deels in) de huid gaan doen! Gebruik voor de tweede stap een romiger reinigingsmiddel, bij voorkeur een iets schuimende emulsie. Dit type reiniger kan zich namelijk niet opbouwen in de poriën, wat tot acne zou kunnen leiden. Omdat je het “vuil” tijdens de eerste reiniging al losgeweekt hebt zul je dit nu daadwerkelijk gaan wegspoelen. Tijdens de tweede reiniging kom je op deze manier dus bij het vuil in je poriën en spoel je deze schoon. Je huid is na een Double cleansing echt schoon en daardoor veel beter in staat om de werkzame stoffen in je opvolgende producten op te nemen.

Wanneer je make-up, olie en vuil niet goed van je huid verwijderd, kan dit leiden tot vroegtijdige huidveroudering en zelfs acne veroorzaken. Het achterblijven van vuil verstopt je poriën en kan de productie van collageen verstoren, wat leidt tot fijne lijntjes, rimpels en verlies van elasticiteit in de huid.

Een goede reiniging is dus echt noodzakelijk voor een gezonde, mooie huid ongeacht je huidtype!

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error

Like it? Share it! ♥

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyBack to Shop